baseone canni gel-unghii gel instantnails kit-unghii kitunghii lila-rossa magazinunghii manichiura modele-unghii-2022 modele-unghii-cu-gel-2022 modele-unghii-vara-2022 modele-unghii nails-art nails oja-semipermanenta oja ojasemipermanenta shop shopunghii tipsuri unghii-2022 unghii-apex unghii-bucuresti unghii-cu-gel-2022 unghii-cu-gel-modele-noi unghii-cu-gel unghii-cu-polygel unghii-de-vara unghii-false unghii-french-2022 unghii-frumoase unghii-modele unghii-oja-semipermanenta unghii-roz unghii-tehnice unghii unghiigel venalisa modele-unghii-2023
baseone canni gel unghii gel instantnails kit-unghii kitunghii kit unghii lila rossa lilarossa magazinunghii manichiura modele unghii 2022 modele unghii cu gel 2022 modele unghii vara 2022 modele unghii nails art nails oja semipermanenta oja ojasemipermanenta shop shopunghii tipsuri unghii 2022 unghii apex unghii bucuresti unghii cu gel 2022 unghii cu gel modele noi unghii cu gel unghii cu polygel unghii de vara unghii false unghii french 2022 unghii-frumoase unghii-modele unghii oja semipermanenta unghii roz unghii tehnice unghii unghiigel venalisa unghii 2023 modele unghii 2023
-11%

JOC TINTAR (MOARA) DIN LEMN, 24X24CM, AC 1024


17,00 lei 19,00 lei

Jocul Tintar, cunoscut si sub denumirea de Moara, este un joc recreativ de strategie.

REGULAMENT: La inceputul partidei tabla de joc este goala.

Jocul se desfasoara in doua etape: In prima etapa jucatorii pun pe rind cite una din piesele proprii pe punctele tablei de joc.

Aceasta etapa se incheie cand sunt plasate pe tabla toate cele 18 piese.

In a doua etapa jucatorii muta pe rand cate una din piesele proprii.

Jucatorul care incepe jocul este decis fie de comun acord, fie de exemplu prin aruncarea unui zar, fie cel care joaca cu piesele mai deschise la culoare.

Scopul urmarit de fiecare jucator este de a elimina una cate una piesele adversarului.

Pierde jucatorul care fie ajunge sa aiba numai doua piese, fie nu-si poate muta nicio piesa.

Regulile de joc, aplicate in ambele etape, sunt: Intr-un punct nu poate fi plasata decat o singura piesa.

Mutarea unei piese se face numai de-a lungul uneia dintre liniile trasate pe tabla de joc si numai intr-un punct invecinat.

Atunci cand un jucator ajunge sa aiba trei piese, mutarea se poate face oriunde pe tabla de joc, nu numai de-a lungul liniilor.

Cind un jucator realizeaza un sir de trei piese proprii de-a lungul uneia din liniile tablei — configuratie numita „moara” — el trebuie sa aleaga una din piesele adversarului si s-o elimine de pe tabla de joc.

Piesa aleasa pentru eliminare trebuie sa nu faca parte dintr-o moara; in unele variante ale jocului aceasta regula se ignora atunci cand toate piesele adversarului sunt incluse in mori. In prima etapa, de plasare a pieselor pe tabla de joc, este posibil ca un jucator sa inchida doua mori simultan. In acest caz unele variante permit eliminarea a doua piese ale adversarului, iar altele permit eliminarea unei singure piese.

Uneori jocul ajunge in impas, in sensul ca se repeta aceleasi configuratii de joc fara a se elimina nicio piesa.

In asemenea cazuri rezultatul se poate declara remiza daca pe durata unui numar stabilit de mutari (15, 50 etc.) nu a fost eliminata nicio piesa sau daca aceeasi configuratie a pieselor se repeta pentru a treia oara.

Strategia jocului In prima etapa a jocului, jucatorii cu experienta nu realizeaza mori si nici nu-si impiedica adversarul sa construiasca mori, concentrandu-se mai mult pe ocuparea unor pozitii stategice, cum ar fi cele patru intersectii de pe patratul mijlociu.

Pozitiile din colturile patratelor ofera prea putina mobilitate si sunt evitate.

Configuratia in care un jucator poate realiza o moara la fiecare mutare, prin deplasarea inainte si inapoi a unei singure piese, se numeste „morisca”, „moara plimbatoare” sau „moara dubla”.

In diagrama din prima figura jucatorul cu piesele rosii are o astfel de configuratie.

De obicei, primul jucator care reuseste sa construiasca o morisca va castiga partida; in exemplul dat jucatorul cu piesele rosii castiga chiar daca urmeaza albastrul la mutare.

Contine o tabla de joc din lemn si 9+9 pioni (rosu/bej sau negru/bej).

Fabricat in Romania.

Categorie:

0.0 de review-uri
0
0
0
0
0

Fii primul care scrie un review “JOC TINTAR (MOARA) DIN LEMN, 24X24CM, AC 1024”

Nu exista review-uri.